Ortografia: s sorda i s sonora

Una de les dificultats que té el català és l’ortografia. Els mateixos sons que es poden escriure de maneres diferents… Tot i que els meus fills són petits, amb en Jan hem començat a treballar el tema de l’ortografia, sense presses, només per començar a prendre’n consciència. Avui hem treballat l’essa sorda i l’essa sonora.
He preparat unes targetes amb uns dibuixos que contenen aquests sons. Avui ens hem fixat com sonen i els hem classificat. Aquestes targetes tenen una franja a sota que he folrat amb airon fix, on escriurem cada paraula i en veurem les diferents grafies (s, ss, z, c, i la ç que de moment no he inclòs).

s sorda_sonora

Com que la meva intenció és anar afegint diferents fonemes i les seves grafies, he fet una capsa d’ortografia i aquest material l’he desat en un sobre.

s sorda_sonora_1

s sorda_sonora_2

Aquestes són les targetes:

http://www.scribd.com/embeds/51567070/content?start_page=1&view_mode=list&access_key=key-1lfipipdq5604q3f0j6j(function() { var scribd = document.createElement(“script”); scribd.type = “text/javascript”; scribd.async = true; scribd.src = “http://www.scribd.com/javascripts/embed_code/inject.js”; var s = document.getElementsByTagName(“script”)[0]; s.parentNode.insertBefore(scribd, s); })();

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s