Avui va de cuina: tabuleh i salsa de iogurt

Avui amb en Neó hem preparat un dinar boníssim i molt fàcil!
Tabuleh i salsa de iogurt (salsa tzatziki). Les mesures són aproximades perquè acostumem a cuinar una mica a “ull”.

Pel tabuleh
-Uns 500 grams de couscous
-3 o 4 tomàquets grans
-1 pebrot
-4 o 5 carrotes
-1 ceba
-2 llimones
-julivert
-menta
-oli
-sal (al vostre gust)

Primer preparem el couscous (jo el poso en una olla i hi afegeixo una mica d’aigua bullint i el vaig remenant, també es pot deixar amb el suc de les llimones unes quantes hores i no cal afegir-hi l’aigua).
Afegim el suc de les llimones al couscous i hi afegim les hortalisses/verdures ben talladetes. A part, preparem una mica de picadeta amb una branca de julivert, unes fulles de menta i oli d’oliva que després afegirem a l’amanida del couscous.

Salsa de iogurt
-2 iogurts
-1 cogombre
-1 o 2 grans d’all (al vostre gust)
-menta
-sal

Barregem els iogurts amb el cogombre que haurem ratllat prèviament (nosaltres el ratllem molt fi).
En el morter piquem els alls, les fulles de menta i un polsim de sal fins que ens quedi una mena de pasta homogènia. Aquesta pasta l’afegim a la barreja dels iogurts i el cogombre. Hi ha qui hi afegeix una mica suc de llimona.

3 pensaments sobre “Avui va de cuina: tabuleh i salsa de iogurt

  1. Mmmmm molt bò! A casa ens agrada molr el cus-cus i el taboulé és una manera molt refrescant per ara el bon temps. Gràcies per la recepta de la salsa, ho provarem.

    Petons

    M'agrada

  2. El tabuleh és un plat estrella a casa. Però de vegades no sé què em passa que m'oblido dels plats que cuino. Gràcies per recordar-me'l!

    Té molt bona pinta. I la salsa també, que m'ha recordat la sopa de iogurt i cogombre, ben fresqueta per la calor!

    M'agrada

Deixa un comentari