Verbs acabats en -ar

Fa molt que no pengem res al bloc, però és que el temps passa volant i no trobo mai el moment! A veure si mica en mica podem tornar a posar-nos-hi!
De moment us deixo un material molt senzill sobre els verbs en català acabats en -ar. La intenció era començar a treballar l’ortografia d’aquests verbs d’una manera senzilla. Si no teniu scribt, us el podeu descarregar d’aquí.
Hi ha quatre verbs (cantar, saltar, ballar i cuinar) amb les formes bàsiques en present, passat i futur i els pronoms personals. Primer ens vam dedicar a classificar-los, després vam parlar en quin temps estaven.
Un segon dia vam escollir dos verbs i vam posar les mateixes formes de costat (els mateixos pronoms i els mateixos temps) per observar en què s’assemblaven. Així van veure que ballo i canto, per exemple, sempre acaben en -o. Amb en Neó, vam fer només el present i amb en Jan els tres temps verbals.
Per aprendre com s’escriuen juguem a “lletrejar” (no sé pas si està gaire ben dit, això!), és una manera de veure la paraula mentalment. A ells els agrada jugar-hi i crec que és una bona forma d’aprendre-ho. I per últim, vam fer un dictat de verbs.
Fins la propera!

//www.scribd.com/embeds/181819936/content?start_page=1&view_mode=scroll&access_key=key-2ii9dcjgspfq8rxo0uc2&show_recommendations=true

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s