Va de Roma: els orígens

Els romans sempre han agradat a casa, n’havíem llegit moltes coses,  però ho havíem fet mai des d’un punt de vista cronològic. Arrel d’uns documentals que em van caure a les mans, em va entrar el cuquet de començar des dels orígens i anar avançant amb calma. I així, doncs, vam començar amb la lectura d’Els orígens de Roma de Tit Livi (ed.La Magrana). De moment, hem llegit fins la fundació de la Roma. Ens vam aturar aquí i vam saltar a la lectura d’una adaptació de l’Eneida de Virgili.els-origens-de-roma_tito-livio_libro-omac299

A la recerca d’una pàtria, de Penelope Lively (ed. Vicens Vives), és una adaptació xulíssima, que enganxa molt, és com un llibre d’aventures, una mica cruel en alguns moments, però ens ha agradat moltíssim. Narra les aventures d’Eneas, des de la caiguda de Troia -vista pels troians, fins a la fundació d’Alba Longa. Aquí ho vam lligar amb la llegenda de Ròmul i Rem i l’etapa monàrquica de Roma.

DSC05074

Tenim a mitges un lapbook de Roma, que anem completant i una línia del temps, en la que de moment només hem marcat els tres grans períodes de l’imperi Romà i que anirem completant. Ens ha servit per a recordar, a en N., com funcionen els segles aC.

DSC05075DSC05076

 

Dos dibuixos d’escultures:

DSC05073

DSC05072

Us recomano també aquest documental La construcción de un imperio, que fa un breu resum de la història de Roma.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s